En İyi Mobil Sanal Gerçeklik Oyunları
Google Cardboard, Samsung Gear VR ve diğer sanal gerçeklik gözlükleri ile oynayabileceğiniz en iyi mobil sanal gerçeklik oyunlarını listeledik.
Sanal gerçeklik pazarı yaklaşık 10 yıl önce hızlı bir şekilde büyüyen akıllı telefon ekosistemine benzer bir şekilde gelişiyor. Google Cardboard, bizi artırılmış gerçeklikle neredeyse ilk tanıştıran, kendimizin evde bile yapabileceği kadar kolay olan bir sanal gerçeklik gözlüğü. Akıllı telefonlar ile kullanılabilen Samsung Gear VR ve diğer sanal gerçeklik başlıklarıyla da bu sıra dışı deneyim her geçen gün hayatımıza biraz daha giriyor.
Sanal gerçeklik oyunları için her ne kadar sınırlı ve basit denilse de oldukça popüler ve bizce çok eğlenceli uygulamalar da bulunuyor. Ayrıca bu oyunlar sanal gerçeklikle yeni tanışanlar için de oldukça uygun.
Hepimizin her bir yeniliği heyecanla beklediği, sanal gerçeklik dünyasında ayrı bir yeri olan en popüler sanal gerçeklik oyunlarına bir göz atalım istedik. Mobil sanal gerçeklik gözlükleri için geliştirilen bu uygulamaların tümüne Google Play’den ulaşılabiliyor.
1. Snow Shaker Maker
Özellikle yurtdışında Noel zamanı oldukça popülerlik kazanan Snow Shaker Maker, sizi telefonunuzu kullanarak bulınduğunuz ortamı bir kar küresine dönüştürmeye davet ediyor. Her seferinde farklı bir karakter de size eşlik ediyor.
Aynı zamanda çocuklar için hayırsever projeler üreten Brilliant Basics de Snow Shaker Maker’ı bağış amaçlı satışa sunuyor. Ama siz yine de ücretsiz şablonu kullanabilirsiniz.
2. Google Cardboard Camera
360 derece panorama yapabildiğiniz Cardboard view’lardan biri olan Google Cardboard Camera’da resimlerarası dolaşıp, bir mekanın tümünü görebilme gibi özelliklerden faydalanabiliyorsunuz. Bir oyun değil, uygulama olarak öne çıkan stereoscopic panorama; sevdiklerinizin seslerini de kayda alabilme özelliğine de sahip.
Yeni sürümünde birden fazla Cardboard Camera kullananlar birbirinin ne deneyimlediğini görebiliyor.
3. Orbulus
Orbulus, sanal gerçeklik oyunları arasında en sevilenlerden. Bir çamaşır makinesinin içinden Sydney Opera Binası’na kadar her yeri keşfedebiliyorsunuz. En meşhur kaşifleri bile kıskandıran Orbulus uygulaması, sanal gerçeklikte tam anlamıyla tatminkar bir deneyim yaşatmayı vadediyor.
4. Rollercoaster
Rollercoaster, tam anlamıyla fantastik bir sanal gerçeklik simülatörü. Sizi “en fena koltuğa oturtarak” oradan oraya tüm şehri gezdiriyor. Bir aşağı yukarı gezerken gökdelenlerin arasından geçiyorsunuz. Tipik bir Rollercoaster’da olduğu gibi aşağı bakmadığınız sürece çok eğleneceğiniz kesin!
5. Hang Gliding
Rollercoaster’la aynı geliştiriciye sahip olan Hang Gliding, uçuş deneyimini tam anlamıyla “zirveye” çıkarıyor. Yüksek bir dağ ile burun buruna gelmekten tutun baş aşağı denize bakmak, yerin altının üstüne gelmesi gibi değişiklik kafaları yaşamak için Hang Gliding’le eğlenebilirsiniz. Tabi eğlence anlayışınıza bağlı olarak...
6. Dive Deep
Dive Deep sizi okyanusun derinliklerine götürüyor! Balinalar ve köpekbalıklarıyla birlikte gezinebilirken, gözlüğü çıkardığınız an kupkuru olmak çok güzel bir his olsa gerek. En iyi konsepte sahip sanal gerçeklik oyunlarından olan uygulamanın grafikleri de iyileştirilerek güncelleniyor.
7. VR-JurassicLand
Eğer dinazorlar ve tarih öncesi çağlarla aranız iyiyse VR-Jurrasicland tam size göre. Jurrasic Park tarzı bir Jeep ile dinozorları keşfe çıkaran bu oyun ile dinozorların devliğini deneyimleyebileceksiniz. Sizi 150 milyon yıl öncesine götüren VR-Jurrasicland’in içindeki dinozorlardan bazıları; T-Rex, Giganotosaurus, Apatosaurus, Euoplocephalus ve Triceratops. Bu listeye yeni dinazorların da ekleneceği biliniyor.
8. Cartoon Village VR
Adı üzerinde, Cartoon Village VR size şirin mi şirin bir çizgi filmden kasaba sunuyor. Tasarım harikası oyunda kendi üç boyutlu çizgi film ortamınızı yaratabiliyorsunuz. Her yere köşe bucak bakabilirken mevsimleri, gece gündüzü ve yürüme hızınızı değiştirebiliyorsunuz.
Grafikleri çok başarılı olan Cartoon Village’da dekorasyon da (ağaçlar, kelebekler, böcekler, çevresel ekipman) çok beğeniliyor.
9. Tuscany Dive
Tuscany Dive, Occulus VR’ın app’i ve basit bir fikirle icra edilmiş. Eşsiz Toskana’da gezintiye çıkıyorsunuz. Uygulamayı kullanabilmek için güçlü bir telefona ihtiyacınız var çünkü grafik açısından zengin ve değiştirmek için telefonun bunu sağlayabilmesi gerekli. Vadide gezinmek için iyice yere bakmanız gerekiyor. Eğer sabah kalkıp Toskana’ya gitmek istiyorsanız artık sizi tutan bir şey yok!
10. VR Dance Club
VR Dance Club’da iskeletlerin beat ve techno müzikle danslarına şahit oluyoruz. Uygulama tam olarak bundan ibaret. “Garip” olarak nitelendirilse de aslında sıkıntıya birebir. Ayrıca kendi müziğinizi açabilme gibi bir özelliği var.
11. VR Gun Defense
Nam-ı diğer VR Zombie Defense. Google'ın sanal gerçeklik oyunlarından birçoğu keyboard veya joystick gerektirebiliyor ama Gun Defense, bu konuda istisnalardan.
Zombiler zombileri vuruyor ama siz zombi olmuyorsunuz. Sağ elde tuttuğumuz silah ekranın ilgi odağı. Oyunun en güzel tarafı da silahınız bitmeden önce ölmeniz; çünkü durmaksızın ateş edebiliyorsunuz.
12. VR Cinema for Cardboard
VR Cinema, oyunların dışında adından da anlaşılacağı gibi sanal gerçeklik film izlemenize olanak sağlıyor. Telefonunuzda bulunan her videoyu sinematik ekranda gösterme özelliğine sahipken; aynı zamanda ön kamerayla da çalışıyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan uygulama, önümüzdeki günlerde daha çok şey vadedecek.
Sanal gerçeklik oyunları alanında her geçen gün yeni bir uygulama ile karşılaşıyoruz. Özellikle Google Cardboard için geliştirilen bu oyunlar diğer mobil sanal gerçeklik gözlükleri ile deneyimlenebiliyor. Bu teknoloji geliştikçe ve günlük hayata adapte edilmeye başlandıkça, umuyoruz ki daha pek çok yeni uygulama bizi bekliyor olacak.
Etiketler:
Sonraki yazı:
Ajanslardan ücretsiz fiyat teklifleri alın.
Dijital Ajansları Keşfet