En İyi Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları

En İyi Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları

Geliştirilmeye devam eden ve gün geçtikçe daha fazla kullanılan artırılmış gerçeklik uygulamaları, pazarlamacılara da birçok fırsat sunuyor. Her gün çeşitli yeniliklerle karşımıza çıkan ve her geçen gün daha fazla aşina olduğumuz artırılmış gerçeklik teknolojisi pek çok alanda yenilikler sunuyor, sanal gerçekliği daha dokunulabilir ve canlı bir hale getiriyor. Teknolojik cihazların sunduğu deneyimi neredeyse beş duyuya hitap eden bir gerçekliğe dönüştüren artırılmış gerçeklik uygulamaları, pek çok alanda olduğu gibi yaratıcı pazarlama kampanyalarında da başarılı sonuçlar veriyor. Pazarlamacılar artırılmış gerçeklik uygulamalarını kampanyalarına entegre ederek, hedef kitlelerin ilgisini çekmek ve farklı bir deneyim sunmak için bu teknolojiden faydalanıyor. Markaların mesajlarını iletmek için artırılmış gerçeklik teknolojisini kullandıkları en iyi 11 uygulamayı sizin için derledik. 1. Pepsi Max, Bus Shelter Pepsi Max ve AMV BBDO tarafından gerçekleştirilen bu açıkhava çalışmasında, Londra'nın en yoğun caddelerinden birindeki otobüs durağına transparan bir ekran yerleştiriliyor. Durağın diğer tarafındaki kaldırımın rahatça görülebildiği ekranda bir anda uçan daireler, dev ahtapotlar ve robotlar, balon ile iniş yapan insanlar gibi gerçek dışı görüntüler beliriyor. Bu görüntüleri şaşkınlıkla izleyen insanlar durağın diğer tarafına baktığındaysa hayatın olağan bir şekilde devam ettiğini görüyor.

2. Sochi, 2014 Olimpiyat Maskotları Sochi 2014 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında Rostelekom için Future Technologies tarafından tasarlanan ve geliştirilen interaktif ekranda olimpiyat maskotlarının gösterisi sergileniyor. Kayak kayan, buz pateni yapan ya da bu hokeyi oynayan ayı, tavşan ve kaplan duvarda yansıtılan bir ekranda değil de, sanki izleyicilerin hemen önündeymiş algısı yaratıyor.

3. NO AD, NYC Uygulaması Sokak sanatçısı Jordan Seiler'ın 50 sanatçıyı bir araya getirerek oluşturduğu uygulama ile New York metro istasyonlarındaki reklam panoları, reklamlar yerine sanat eserlerininin görüntülenmesine imkan sağlıyor. Google Play'den ücretsiz olarak indirilebilen "NO AD" uygulaması alkol ve tütün ürünleri reklamlarının bilinçaltını etkilemesinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

4. The Walking Dead, Sinematik Wildbytes tarafından tasarlanan sinematik uygulama Walking Dead, Homeland, Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., ve Sleepy Hollow dizilerinin tanıtımlarını yapmak amacıyla gerçekleştirildi. Kurulan ekran önünde bulunan izleyiciler The Walking Dead'in içindeymişçesine diziye müdahil ediliyor ve kurgusal ögeler gerçek deneyimlere dönüştürülüyor.

5. Vespa, Dergi Reklamı Vespa için 900lbs of Creative tarafından gerçekleştirilen dergi reklamı ile hem Vespa kullanıcılarının hem de Vespa kullanıcısı olmayan fakat markaya sempati duyanların marka ile dergi reklamı aracılığıyla doğrudan etkileşim kurmaları amaçlanmış. Akıllı cihazlarla üç boyutlu olarak görüntülenebilen Vespa, renk değişimi ve test sürüşü gibi olanaklar sunuyor. Bu interaktif reklam sayesinde kullanıcı tasarladığı Vespa'yı Facebook ve Twitter'da paylaşabiliyor. Uygulama en yakın Vespa yetkili satıcısının lokasyonunu da belirleyerek kullanıcıları yönlendirebiliyor.

6. INDE Appshaker Showreel 2015 INDE Appshaker Kreatif Dijital Reklam Ajansı'nın AMEX, 20th Century Fox, National Geographic, Coca-Cola, Smithsonian Museum, Universal Studios, BBC Worldwide, General Electric, Guinness Rekorlar Kitabı gibi müşterileri için gerçekleştirdikleri artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve hareket yakalama gibi teknolojileri kullandıkları uygulamalar bir alışveriş merkezinde tüketicilerle buluşuyor.

7. Google Glass, Artırılmış Gerçeklik Uygulaması Bronze Software Labs tarafından Middleport Pottery için tasarlanan artırılmış gerçeklik uygulaması, dünyaca ünlü Burleigh çinilerinin tanıtımını amaçlıyor. 1889'dan bu yana geleneksel yöntemlerle üretim yapan ve hala çalışan fabrikanın üç boyutlu görselleri ve çini üretimini anlatan videolar Google Glass ile görüntülenebiliyor.

8. AdTech San Fransisco, UVPH & Appshaker Demosu New York merkezli tasarım ve prodüksiyon şirketi UVPH ve Appshaker tarafından AdTech San Fransisco 2014 için hazırlanan uygulama ağızdan ağıza tanıtım, eğlence ve artırılmış marka deneyimi sunmayı amaçlıyor. Uygulama; dinozorlar, kaplan ve uzaylı görüntüleri ile izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

9. IBM, Artırılmış Gerçeklik Duvarı IBM Edge için tasarlanan artırılmış gerçeklik uygulaması ile bir duvarda yer alan durağan görseller, akıllı bir cihazla bakıldığında hareketli görüntüler içerebiliyor.

10. Lexus Aurasma, Artırılmış Gerçeklik Çalışması We Are Royale ve dünyanın önde gelen artırılmış gerçeklik platformu Aurasma tarafından Lexus RC F için gerçekleştirilen interaktif dergi reklamı üç boyutlu araç görseli, renk seçeneği ve sürüş deneyimine olanak sağlıyor.

11. Buenos Aires Şehir Yönetimi, Geri Dönüşüm Uygulaması Dijital kanallar için interaktif uygulamalar üreten Way Too Digital tarafından Buenos Aires Şehir Yönetimi için gerçekleştirilen uygulamanın amacı, çevre ve geri dönüşüm bilinci kazandırmak. Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile üretilen oyunda, uçuşan çöplerin yakalanması ve çöp kutusuna atılması gerekiyor. Aksi halde çöpler izleyenlerin kafalarına düşüyor.

Geleceğin teknolojilerinden biri olarak tanımlanan artırılmış gerçeklik uygulamasını pazarlama uygulamalarınıza entegre ederek, markanızın tüketicilerle olan etkileşimini teknolojik yöntemlerle artırabilirsiniz.

Etiketler:

İlgili Haberler

Pepsi’nin 14 Yıl Sonra İlk Kez Değişen Görsel Kimliği, Dünyanın En İkonik Noktalarında Yerini Aldı
Pepsi’nin 14 Yıl Sonra İlk Kez Değişen Görsel Kimliği, Dünyanın En İkonik Noktalarında Yerini Aldı
Devamını Oku >
Dikkat Çeken Kampanya Örnekleri
Dijital menu icon
22 Oca 13
Dikkat Çeken Kampanya Örnekleri
Devamını Oku >