15 Tem 16
menu icon Dijital menu icon D/A

Dijital Ajanslarda Çalışmak İsteyenlere Tavsiyeler

Dijital Ajansda Çalışmak İsteyen Kişilere Tavsiyeler

Dijital ajanslarda çalışmak istiyorsanız, bu püf noktalarını öğrenmeniz ve uygulamanız dijital dünyada yer edinmenizi kolaylaştıracaktır. Dijital ve sosyal medya pazarlama ajanslarında çalışmak isteyen bir öğrenci ya da yeni mezun iseniz, aklınızda birçok soru işareti olacaktır. Bu aşamada sektöre girmek, dijital ajanslarda kariyer yapmak ve işe alınmak için yapılması gerekenler konusunda birkaç tavsiyeyi sizin için derledik:

Dijital Ajanslarda Çalışmak İsteyenlere Tavsiyeler

1) Sektöre girin; tanışın, tanıştırın, tanının.

Networking oluşturmak dijital ajanslarda kariyer hedefleyenler için en önemli adımlardan biridir. Sektörde çalışan insanlarla bir araya gelme fırsatlarını kaçırmayın. Sektör veya ajans etkinliklerine katılarak yeni insanlarla tanışabilir, sektörde çalışan insanların sizi tanımalarını sağlayabilirsiniz. Farklı ajanslardan, işlerini beğendiğiniz kişilere sorularınızı sorabilir; bilgi ve tecrübelerinden faydalanabilir ve işlerini takdir ettiğiniz bu kişilerden kariyer tavsiyeleri alabilirsiniz. Unutmayın; başarılı bir dijital ajans çalışanının referansı size yeni kapılar açacaktır.

2) Değişimi yakalayın ve jargonu öğrenin.

Dünya çok hızlı değişiyor, dijital dünya daha hızlı. Teknolojik gelişmeleri, sürekli gelişen aygıtları, platformları ve fırsatları yakalamak için; araştırmaya ve takip etmeye devam etmeniz önemlidir. Dijital pazarlama diline hâkim olun. Örneğin PPC (Pay Per Click) ya da CTR (Click Through Rate) gibi dijital pazarlama kavramlarının ne anlama geldiğini öğrenmeniz sektörde büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Bir ajansa gittiğiniz zaman; ajansın web sitesi, sosyal ağları, müşterileri ve işleri konusunda fikriniz olması da dikkate değer bir önem arz ediyor. Dijital dünyaya olan ilginiz ve merakınız, takip ettiğiniz dergiler, bloglar, web siteleri, kullandığınız sosyal ağlar da size karşı tutumları belirlemekte etkili olacaktır. dijital ajanslarda çalışmak isteyenler

3) Öğrenmenin anahtarı tutku ve meraktır. Koruyun!

Öğrenebileceğiniz ya da asla öğrenemeyeceğiniz şeyleri öğrenme merakınızı ve tutkunuzu her zaman koruyun. Kişisel ve profesyonel gelişiminiz için konferanslar, seminerler, webinarları vaktiniz elverdiği ölçüde takip etmeniz, dijital dünya hakkında her zaman gerekli olan canlı, güncel ve faydalı bilgilere ulaşmanızı sağlayacaktır. Üniversitede iletişim ya da pazarlama alanlarında eğitim almanız elbette önemlidir. Ancak orada öğrendikleriniz her şeyi öğrendiğiniz anlamına gelmiyor. Edindiğiniz teorik bilgiyi mutlaka pratiğe dökecek merakınız ve tutkunuz olsun. Okulda edindiğiniz bilgiler ile gerçek zamanlı bir dijital pazarlama deneyimini ve dijital pazarlamanın dinamiklerini öğrenemezsiniz. İşinize tutkuyla sarılın ve merak duygunuzu kaybetmeyin. Albert Einstein’ın, “Hiçbir özel yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.” sözlerini arada bir de olsa hatırlamamız gerekiyor.

4) Trendleri yakalayın, gündemi takip edin.

Büyük bir hızla değişen ve büyüyen dijital ağlarda trendleri yakalamanız artık bir zorunluluk. Pek çok marka dijital kampanya içeriklerini ya da web sitelerini trendler üzerinden ve hızlı bir şekilde üretiyor. Web tasarım trendlerinin dışında kalırsanız birçok dijital pazarlama fırsatını kaçırabilirsiniz. Gündemden haberiniz olmazsa doğru zamanda, doğru stratejiyle, doğru kampanya fırsatlarını kaçırmanız kaçınılmazdır. Sosyal ağlarda hashtagler kullanılarak gerçekleştirilen başarılı kampanyaları hatırlayın. Tüketici trendlerini, ülke ve dünya gündemini takip etmeniz sizin için bir artı olacaktır. dijital ajansta çalışmak isteyenler

5) Analitik düşünün.

Pazar, müşteri ve hedef kitle analizlerinin nasıl yapılacağı; online ölçümleme yöntemleri ya da dijital pazarlama stratejileri konularında bilgi sahibi olmanız sizi dijital dünyada bir adım daha öteye taşıyacaktır. Verileri iyi okursanız, hedefe daha kolay varabilirsiniz. İyi bir analiz yeteneğinizin olması kadar analizleri açıklayabilecek, anlamlandırabilecek bir yorumlama yeteneğinizin de olması gerekiyor. Analitik düşünürseniz; doğru, gerçekçi, uygulanabilir hedef ve stratejiler geliştirebilir ve başarıyı yakalayabilirsiniz.

6) Yaratıcı ve girişimci olun.

Dijital ajanslarda çalışmak için yaratıcı olursanız ve bunda sürekliliği sağlarsanız, kazanırsınız. Çalışmak istediğiniz ajans için yaratıcılığınızı ve stratejik düşünme yeteneğinizi ortaya koyan yaratıcı bir çalışma hazırlayın. Problem çözme yeteneğinizi ortaya koyan bir çalışmanız varsa yanınızda olsun. Girişimci bir kişiliğinizin olması bir dijital ajansta çalışabilmeniz için önemli faktörlerden biridir. Soru sormaktan, fikirlerinizi anlatmaktan çekinmeyin; hata yapmaktan korkmayın.

7) Sosyal ağlarda bulunun ve online itibarınızı iyi yönetin.

Dijital ajanslarda çalışmak istiyorsanız sosyal ağlarda bulunmanız bir gerekliliktir. Facebook, Twitter, Linkedin ve portfolyo sitelerindeki varlığınız önemlidir. Bu mecraları kendi kişisel markanızın yönetimi olarak düşünüp, sosyal ağlarda kişisel marka yönetimini iyi yapmanız gerekir. Bir dijital ajans işvereni; işe alacağı iki kişi arasında kaldığında, sosyal ağlarda var olan veya sosyal medya hesaplarının yönetimini iyi yapan kişiyi seçecektir. Ayrıca; kullandığınız dil, paylaşımlarınız, interaktiviteniz sizinle ilgili fikirler verecektir. Bu nedenle seviyeli, esprili, anlaşılır ve imla kurallarına uygun bir dil tercih etmeniz yerinde olacaktır. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek için Kişisel Online İtibar Yönetimi Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz. dijital ajanslarda çalışmak isteyenlere tavsiyeler

8) CV’nize itina gösterin.

Dijital ajanslarda çalışmak için özgeçmişinizi ilgi çekici bir hale getirmeniz zor olabilir. Yapabileceğiniz en kolay şeylerden biri; özgeçmişinizde anahtar kelimelere yer vermeniz olacaktır. Kariyer hedeflerinizi, ilgi alanlarınızı özgün, açık ve yaratıcı bir şekilde ifade etmeye ve profesyonel bir dil kullanmaya çalışın. Dijital ajanslar için gerekli olmadığını düşünerek başka sektörlerdeki iş deneyimlerinizi yazmamanız hata olur; farklı sektörde de olsa deneyimlerinizi yazın. Online platformlardaki özgeçmişlerin doğru ve birbirleriyle tutarlı olmasına mutlaka özen gösterin.

9) Dijital Pazarlama temel bilgi ve becerilerine hakim olun.

Dijital pazarlama alanında kariyer yapmak ve özellikle ajanslarda çalışmak istiyorsanız, mutlaka bilgi sahibi olmanız gereken bazı temel konular vardır. Özellikle bir dijital ajans içerisinde Dijital Pazarlama Sorumlusu olarak başlayıp, zamanla uzmanlaşmak istiyorsanız; görsel düzenleme programları, web sitesi yönetimi, SEO / SEM, Analytics gibi konularda pratik yapmalısınız. Elbette kariyerinizin başlangıcında yöneticiler sizin bu konularda genel bilgiye sahip olmanızı yeterli bulabilir fakat dijital pazarlama kariyerinizde yükselmek istiyorsanız, bu alanlarda mutlaka tecrübeli olmanız gerekecek. Yukarıda bahsettiğimiz diğer tavsiyelere ek olarak, Dijital Pazarlama Alanında Kariyer başlıklı yazıda belirtilen önerileri de inceleyebilir ve ister ajanslar, ister firmalarda dijital pazarlama kariyeri yapmak ve uzmanlaşmak için tüyolar alabilirsiniz.
Dijital ajanslarda çalışmak istiyorsanız, sektördeki değişimleri takip ederek dijital pazarlama trendlerine hakim olmalısınız. Ajanslardan insanlarla tanışmanız ve girişimci olmanız da dijital ajans kariyerinize katkı sağlayacaktır.

İlgili Haberler

E-ticarette Başarılı Olmanın Yolları Nelerdir?
Dijital menu icon
24 Eki 24
E-ticarette Başarılı Olmanın Yolları Nelerdir?
Devamını Oku >
Dijital Reklam Ajansı ile Çalışmanın Avantajları
Dijital menu icon
30 Eyl 24
Dijital Reklam Ajansı ile Çalışmanın Avantajları
Devamını Oku >
Influencer’larla Çalışırken Faydalı Olabilecek 10 İpucu
Dijital menu icon
22 Nis 16
Influencer’larla Çalışırken Faydalı Olabilecek 10 İpucu
Devamını Oku >
Sanal Gerçeklik İle Pazarlama Yöntemleri
Dijital menu icon
15 Eki 15
Sanal Gerçeklik İle Pazarlama Yöntemleri
Devamını Oku >
Reklamda Yaratıcılık Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Dijital menu icon
2 Eki 15
Reklamda Yaratıcılık Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Devamını Oku >
Ünlü Markaların Logolarındaki Değişim: Gap, Starbucks, Vodafone, Airbnb
Dijital menu icon
29 May 15
Ünlü Markaların Logolarındaki Değişim: Gap, Starbucks, Vodafone, Airbnb
Devamını Oku >
Sinirli Müşteri İle Başa Çıkma Yöntemleri
Dijital menu icon
4 May 15
Sinirli Müşteri İle Başa Çıkma Yöntemleri
Devamını Oku >
Marka Elçisi Nedir ve Nasıl Olunur?
Dijital menu icon
25 Ara 14
Marka Elçisi Nedir ve Nasıl Olunur?
Devamını Oku >