- Güçlü Yanlar (S): Bir işletmenin ya da markanın rakiplerine üstünlük sağlayabileceği güçlü yönleri ve özellikleri.
- Zayıf Yanlar (W): Bir öncekinin aksine, bir işletmenin ya da markanın rakiplerine göre dezavantaj olacak güçlü yönleri ve özellikleri.
- Fırsatlar (O): Bir işletmenin ya da markanın fırsata çevirebileceği ögeler ve riskler.
- Tehditler (T): Bir işletmenin ya da markanın sorun yaşamasına sebep olabilecek çevresel faktörler ve durumlar.
Dijital SWOT Analizi Nedir Ve Nasıl Yapılır?
Dijital SWOT analizi; bir şirketin dijital dünyada güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatları ve tehditleri göz önünde bulundurarak başarılı olmasına yardımcı olur.
Eric Kessler, Encyclopedia of Management Theory'de güçlü ve zayıf yanlarını, fırsatları ve tehditleri düzenli olarak analiz eden şirketlerin diğerlerinden % 60 daha fazla hayatta kalma şansı olduğunu belirtiyor. Güçlü yönler (Strengths), Zayıf Yönler (Weaknesses), Fırsatlar (Opportunities), and Tehditler (Threats); kısacası SWOT, pazarlamada en çok bilinen ve kullanılan paradigmalardan biridir.
Modern iletişim, tanıtım ve pazarlama çağında SWOT analizi önemini koruyor. Bununla beraber, tamamen yeni bir düzeyde SWOT analizi yapan dijital markalar görmekteyiz.
Bu yazıda SWOT analizinin; bir şirketin tehditlere ve zayıf yanlarına rağmen, güçlü yanlarına ve fırsatlara odaklanarak pazarlama planı yapmasına nasıl yardımcı olabileceğini analiz edeceğiz. Öyleyse, her şeyden önce SWOT analizinin ne olduğuna bir göz atalım.
SWOT Analizi Nedir?
SWOT bir şirketin operasyon, kazanç ve performansının dört ana kategoriye göre analizidir. Bu dört temel bileşen, şirket için taktiksel strateji oluşturmaya yardımcı olur.
Önceki yazı:
Sonraki yazı:
İlgili Haberler
Ajanslardan ücretsiz fiyat teklifleri alın.
Dijital Ajansları Keşfet