En İyi Yapılacaklar Listesi Uygulamaları: 10 Uygulama

En İyi Yapılacaklar Listesi Uygulamaları: 10 Uygulama

Günümüzün yoğun temposunda bir şeyleri atlamak ya da unutmak çok kolay. Ancak teknoloji burada da yardımımıza yetişiyor. Birbirinden farklı yapılacaklar listesi uygulamalarıyla, her günü en ince detayına kadar planlamak mümkün. Üstelik bu uygulamaları kullananların işlerini daha az stresle ve yüksek verimle tamamladıkları da biliniyor. Peki onlarca yapılacaklar listesi uygulaması arasından, hangisi sizin için en uygun? İşte onu bu yazıda ele aldık. En iyi yapılacaklar listesi uygulamaları: 10 uygulama arasından kendinizi için en uygun olanı seçebilirsiniz. Uygulamalara geçmeden önce iyi bir yapılacaklar listesi uygulamasında hangi özellikler olması gerekir, ona göz atalım.

Yapılacaklar Listesi Uygulamasında Nelere Dikkat Etmeli?

  • Kullanıcı dostu arayüz: Uygulama sezgisel ve kolay gezinebilir olmalı. Görevler kolayca eklenebilmeli.

  • Platformlar arası uyumluluk: Akıllı telefon, tablet veya bilgisayar, kullandığınız diğer cihazlardan da yapılacaklar listelerine sorunsuz bir şekilde erişim sağlanabilmeli.

  • Görev Önceliği: Görevleri önem veya acil durumlarına göre sıralayabilme özelliğine sahip olmalı. Böylece işleri daha etkili yönetmeye yardımcı olduğu gibi her görev için son tarih ve saat belirleyebilmek de zaman yönetimini kolaylaştırır.

  • Özelleştirilebilir kategoriler: Görevleri projeler, kişisel işler veya farklı kategorilere ayırarak düzenli bir yapı oluşturabilmeli. 

  • Hatırlatıcı ve bildirim: Görevin tamamlanmasına belli bir süre kala hatırlatıcı uyarısı yapabilmeli. Sesli, görsel veya e-posta gibi farklı bildirim kanalları aracılığıyla da hatırlatmalarda bulunabilmeli.

En İyi Yapılacaklar Listesi Uygulamaları

ClickUp

En iyi yapılacaklar listesi uygulamalarının ilk sırasında ClickUp var. ClickUp'ın yapay zekâ destekli özellikleri, size özel bir asistan gibi çalışarak, iş yükünüzü azaltır ve karar verme süreçlerinizi hızlandırır. Otomatik görev atamaları, akıllı öneriler ve zaman tasarrufu sağlayan özellikler sayesinde işlerinizi daha verimli bir şekilde yönetebilir ve öncelikli hedeflerinize odaklanabilirsiniz. ClickUp’ın yapılacaklar listesini kullanarak çalışma alanınızın herhangi bir yerinde; görevler, belgeler veya notlarda kontrol listeleri de oluşturabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra ClickUp ayrıca görevlerinizi daha sistematik bir şekilde düzenlemenize yardımcı olacak ‘’hazır yapılacaklar listesi şablonu’’na da sahiptir. Kişisel kullanım da ücretsiz olan uygulama, küçük, orta ve büyük ekip çalışmaları için dolar bazında ücretlendiriliyor.

Todoist

Bir projeyi başlatmak için görev listesi tek başına yeterli değildir. Ekip olarak bu liste üzerinde çalışmak ve ilerlemeyi takip etmek istediğiniz de devreye Todoist uygulaması giriyor. Kullanıcı dostu arayüz ile öne çıkan uygulama, iyi detaylandırılmış, kişiselleştirilmiş iş listeleri oluşturmak için idealdir. Todoist ile yapılacaklar listesini masaüstü, Android, iOS, giyilebilir cihazlar ve tarayıcı uzantıları arasında senkronize edebilirsiniz. Başlangıç için ücretsiz olan uygulama farklı özellikleri için ücretli abonelik gerektiriyor.

TickTick

TickTick, tek göreve odaklanma prensibi ile çalışan bir uygulama. TickTick’in öne çıkan özelliklerinden biri ve belki de en önemlisi, ‘’Pomodoro’’ çalışma sistemine dayalı ‘’Pomo’’ zamanlayıcısına sahip olması. Bu özellik, bir göreve odaklanmak için küçük zaman bloklarıyla çalışmanıza olanak tanır. Ayrıca sesli giriş özelliği ile hızlıca görev ekleme ve diğer araçlarla senkronize olma özellikleri, uygulamanın en iyiler arasında olmasını sağlıyor. 

Any.do

Kişisel kullanımı ücretsiz olan Any.do uygulamasıyla, yapılacaklar listenizi kolayca oluşturabilirsiniz. Uygulama sesli komutlarla görev ekleme ve listenizi arkadaşlarınızla paylaşmanıza da olanak tanıyor. Tüm cihazlarınızda senkronize çalışan uygulama, başarılı widget'larıyla ana ekrandan da birçok işlemi yönetmenizi sağlıyor.

Google Görevler

Google Görevler, Gmail ve Google Takvim ile entegre edebileceğiniz ücretsiz bir yapılacaklar listesi uygulaması. Bu sayede örneğin Gmail’den doğrudan görev oluşturabilirsiniz. Google Görevler istediğiniz herhangi başka bir cihazdan senkronize oluyor. Uygulama ücretsiz olarak çalışıyor. 

Microsoft To Do

Microsoft To Do, sıralamadaki en basit yapılacaklar listesi uygulamalarından biri. Tamamen ücretsiz olan uygulama, diğerlerine göre daha sınırlı özelliklere sahip olsa da ana kullanım amacına hizmet ediyor. Günlük toplantıları etkili bir şekilde planlayarak, uygulamanıza web, Windows, iPhone ve Android üzerinden erişebilir, ekip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Remember The Milk

En iyi yapılacaklar listesi sıralamasında devam ediyoruz. Remember The Milk'in ücretsiz web ve mobil uygulamalarıyla sınırsız yapılacaklar listesi oluşturup, etiketlerle düzenleyerek, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Uygulama, harita entegrasyonu sayesinde görevlerinizi zaman ve mekâna göre planlamaya imkân sağlıyor. Remember The Milk, ile en çok kullandığınız kanallar hangisiyse, e-posta, mesaj veya başka bir uygulama üzerinden hatırlatma alabiliyorsunuz.

Habitica

İş ortamı anlayışının ciddiyetinden hoşlanmayanlar için sırada oyunlaştırılmış bir yapılacaklar listesi uygulaması olan Habitica var. Ücretsiz bir uygulama olan Habitica görev listenizi bir oyuna dönüştürüyor. Sıkıcı ve mecburi işleri renklendirerek, üretkenliği artırmanın en eğlenceli yolu. Daha fazla su içmek, daha fazla kitap okumak ya da bitirmekte zorlandığınız görevler üzerinde çalışmak için uygulamada istediğiniz alışkanlığı veya hedefi belirlemeniz yeterli. Uygulamada tamamlanan her görev için bir ödüllendirme özelliği de bulunuyor. Habitica uygulaması, oyunlaştırılmış modeli seven kişiler ve küçük ekipler için yeterli olsa da daha gelişmiş görev yönetimi arayışındakileri tatmin etmeyebilir.

Workflowy

Workflowy, dağınıklığı önleyen görev listeleri oluşturmak için tasarlanmış basit ama güçlü bir yapılacaklar listesi uygulamasıdır. Uygulamada yer alan görev listesinin tamamı, ana ekrandaki kenar çubuğu sayesinde kolayca taranabiliyor. Workflowy ayrıca benzer öğeleri etiketler kullanarak gruplandırmaya da olanak tanıyor, bu ayrıntı zamandan tasarruf etmek için son derece faydalı. Görevlerinize ilgili dosyaları ve görselleri ekleyerek, diğer ekip üyeleriyle paylaşabilirsiniz. Workflowy, günlük not alma ve hızlı yapılacaklar listeleri oluşturma özellikleriyle, görsel ağırlıklı arayüzlerden hoşlanmayan proje yöneticileri, pazarlamacılar veya profesyonellerin favori uygulaması olabilir.

Things

En iyi yapılacaklar listesi uygulamaları sıralamasının sonuna geldik. Sıradaki uygulama ağırlıklı olarak Apple cihazlarıyla çalışanlara yönelik, Things uygulaması. Things, karmaşık görevleri bile kolayca yönetmenizi sağlayan, sezgisel ve görsel olarak çekici bir arayüze sahip. Hızlı görev ekleme, esnek organizasyon seçenekleri ve diğer uygulamalarla sorunsuz entegrasyon gibi özellikleriyle, günlük işlerinizi daha verimli bir şekilde planlamanıza yardımcı oluyor. Ücretli bir uygulama olan Things, sadece Mac ve İOS’ta kullanılabiliyor. 

Neden Yapılacaklar Listesi Uygulaması Kullanmalıyız?

Akıllı telefonlar, günlük hayatın her alanında ve her an işlerimizi tamamladığımız yardımcılar haline geldi. Akıllı telefonların sahip olduğu kullanım özelliklerinden biri de adeta bir asistan gibi çalışan, yapılacaklar listesi uygulamaları. Yapılacaklar listesi uygulamaları, günümüzün yoğun yaşam temposunda hem kişisel hem de profesyonel hayatımızı düzenlememize yardımcı olan kullanışlı araçlar. Bu uygulamalar sayesinde işlerimizi daha etkin yönetebilir, unutma riskini azaltabilir ve böylece stresimizi düşürebiliriz. İşte yapılacaklar listesi uygulamalarının başlıca faydaları:

  • Yapılacak işlerin tümünü bir yere toplayarak, organize olmamızı sağlar.

  • Hatırlatıcı özelliği sayesinde, unutma riskini azaltır.

  • İşleri önem derecesine göre sıralayarak zaman yönetimine yardımcı olur. 

  • Büyük hedefleri küçük hedeflere bölerek, ulaşılabilir olma açısından yardımcı olur.

  • Çoğu uygulama, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon üzerinden erişilebilir olduğu için her yerden listeye ulaşılabilir.

  • Bazı uygulamalar, ekiplerle iş birliği yaparak görevleri paylaşmayı ve takip etmeyi sağlar.

  • Tamamlanan her görev, bir sonraki adım için motivasyon sağlar ve başarı hissini artırır.

İlgili Haberler

Mobil Uygulama Analizi ile Dijital Dünyanın Kapısını Aralamak
Mobil Uygulama Analizi ile Dijital Dünyanın Kapısını Aralamak
Devamını Oku >
Mobil Kullanıcılar Yeni Bir Finansal Dolandırıcılık İle Karşı Karşıya
Mobil Uygulama menu icon
21 Ağu 24
Mobil Kullanıcılar Yeni Bir Finansal Dolandırıcılık İle Karşı Karşıya
Devamını Oku >
Gençler Arasında Favori Sosyal Medya ve Challenge Aplikasyonu BeeMe
Mobil Uygulama menu icon
19 Mar 24
Gençler Arasında Favori Sosyal Medya ve Challenge Aplikasyonu BeeMe
Devamını Oku >
Mobil Oyun Satışlarında Büyük Yükseliş!
Mobil Oyun Satışlarında Büyük Yükseliş!
Devamını Oku >
14 Şubat Sevgililer Günü Mobil Uygulamalar Araştırması
Mobil Uygulama menu icon
14 Şub 24
Dijital menu icon
14 Şub 24
14 Şubat Sevgililer Günü Mobil Uygulamalar Araştırması
Devamını Oku >
Teknoloji Dünyasında 2024 Beklentileri
Mobil Uygulama menu icon
1 Şub 24
Teknoloji Dünyasında 2024 Beklentileri
Devamını Oku >