23 Eyl 24
menu icon Dijital menu icon D/A

Evden Yapılabilecek İş Örnekleri ve En Karlı İş Fikirleri

Evden Yapılabilecek İş Örnekleri ve En Karlı İş Fikirleri

Pek çok kişinin hayali olan evden çalışmak, artık hayatın gerçeklerinden biri haline geldi. Teknolojide yaşanan baş döndürücü gelişmeler ve Covid-19 salgını, çalışma şeklimizde kökten değişiklikler gerçekleştirdi. Dünya genelinde milyonlarca insan geçimini, home ofis çalışarak ya da evden ürettiklerini satarak sağlıyor. Peki, evden yapılabilecek işler nelerdir ve hangi işler daha karlıdır? Bu yazımızda, evden yapılabilecek iş örnekleri ve en karlı iş fikirlerine yer verdik. 

Evden Çalışmak Nedir?

Evden çalışmak, bir kişinin işini iş yeri dışında ve kendi seçtiği bir ortamda yürüttüğü çalışma ortamını ifade eder. COVID-19 salgını sırasında yaygınlaşan bu durum, birçok kişi tarafından geleceğin çalışma şekli olarak benimsendi. Günümüzde bir hayli yaygınlaşan evden çalışmak, uzaktan çalışmak olarak da adlandırılıyor. Araştırmalar evden ya da uzaktan çalışmanın hem çalışan hem de iş veren açısından birçok yararı olduğunu belirtiyor. 

Evden Çalışmanın Yararları

 

 

evden çalışmanın yararları

 

Sabah işe yetişme telaşı olmadan, trafikte bunalmadan çalışmak… Evden çalışma tüm bunlardan uzak bir özgürlük duygusuyla birlikte, birçok kolaylık sağladı. Ancak evde çalışmanın sağladığı avantajlar sadece bu kadarla sınırlı değil. Aynı zamanda yüksek verimlilik, daha iyi bir iş-yaşam dengesi gibi pek çok yararı bulunuyor. Yazının bu bölümünde evden çalışmanın yararlarına bakalım:

  • Daha az trafik: Evden çalışarak, trafikte daha az zaman geçirilir. Sabah ve akşam işe gidiş ve dönüşlerde harcanan zaman, kendinize kalır. Böylece uyumak ya da özel işlerinizle ilgilenmek için daha fazla zaman olur.

  • Her yerden çalışma imkânı: Salonda ya da çalışma odasında çalışmaktan sıkılanlar, evin her yeri sizin! Evden çalışmak aslında evin içinde ve çevresinde işlerinizi halledebileceğiniz anlamına gelir. Tek ihtiyacınız olan ise bir çalışma masası ve internettir. 

  • Verimlilik artışı: Yapılan araştırmalar gösteriyor ki evden çalışmak, çalışan verimliliğini arttırıyor. Örneğin, iş yerine varmak için uzun mesafeli yolculukların ve işyerindeki dikkat dağıtıcı unsurların ortadan kalkması, çalışanların enerji seviyesini iyileştirip, odaklanmayı arttırıyor. Yeni teknolojilerle, yüz yüze yapılan gereksiz toplantıların azalması ve çalışanların iş akışlarını kendilerine uygun şekilde düzenlemeleri de verimlilik artışını etkileyen diğer unsurlar.

  • Sağlıklı ve ekonomik: Sabah hızlıca atıştırılan poğaçalar, yerini daha sağlıklı atıştırmalara ve kahvaltılara bıraktı. Evden çalışırken her öğün daha lezzetli ve ekonomik yemekler yemek mümkün.

  • Aileyle zaman geçirmek: Evden çalışmanın yararlarından biri de aileyle geçirilen zamanın çoğalması. Evden çalışanlar çocuklarıyla ve diğer aile üyeleriyle daha fazla zaman geçirebiliyor. 

  • Çevreye etkileri: Araştırmalar, evden çalışmanın sera gazı emisyonlarını, enerji tüketimini ve ofis atıklarını azalttığını gösteriyor. 

  • Kendine zaman ayırmak: Doğru planlandığı takdirde evden çalışmak, kendine, özel işlerine ve hatta hobilerine daha fazla zaman ayırmak anlamına da geliyor. 

  • Yeni iletişim teknolojileri: Evden çalışma, uzaktan çalışma deneyimini zenginleştiren bir dizi teknolojik araçları kullanma imkânı sunuyor. Yüksek kaliteli görüntülü görüşme sistemleri, gelişmiş iş birliği platformları ve sanal gerçeklik uygulamaları gibi teknolojiler sayesinde, çalışanlar fiziksel olarak aynı ortamda olmadan da verimli bir şekilde çalışabilirler.

Yukarıda sıraladıklarımız bir iş yerine bağlı olarak evden çalışmanın avantajlarıydı. Ancak el işi, giyim, kozmetik, gıda ve sanat gibi birçok alanda evden kendi işini yapanlar da bu ve benzeri avantajlara sahip olabiliyor. Örneğin, iş yeri kirası, personel gibi sabit masraflardan kurtularak daha fazla kazanç elde edebilirler. Bunların yanı sıra evden iş kurmak daha az yatırım gerektirebilir. Bu da dünya genelinde milyonlarca insanı kendi işini kurmaya sevk eden güçlü bir nedendir. 

Evden Yapılabilecek Karlı İş Örnekleri Nelerdir?

İster serbest şekilde çalışma düşüncesi olsun isterse yan gelir sağlama düşüncesi, her geçen gün daha fazla insan evden çalışarak para kazanmayı tercih ediyor. İşte evden yapılabilecek kazançlı iş örnekleri:

  1. Baskı- Tasarım İşleri: Baskı-tasarım, kısaca kendi tasarımlarınızı çeşitli ürünlere (tişört, kupa, poster vb.) basarak satışını yapmaktır. Bir taraftan yaratıcılığınızı kullanırken diğer taraftan da kendi işinizi kurmaya olanak tanır. Baskı ve tasarım işine ilgi duymakla beraber herhangi bir bilgiye sahip değilseniz, Youtube, Udemy gibi platformlarda birçok ücretsiz ve ücretli eğitim bulunuyor.

  2. Çevrimiçi Ders Verme: Düşük maliyetle para kazandıran işlerden biri de çevrimiçi öğretmenlik yapmaktır. Teknolojik gelişmeler çevrimiçi ders vermeyi son derece kolaylaştırdı. Artık Zoom, Google Meet gibi video konferans programlarından, Moodle, Canvas gibi öğrenme yönetimi sistemlerine çok çeşitli eğitim platformları yer alıyor. Böylece herhangi bir yer, mekân ve zaman kısıtlaması olmadan yabancı dilden, matematik, fen derslerine kadar internet üzerinden eğitim verebilirsiniz. 

  3. Sanal Asistanlık: Sanal asistanlık, müşterilere uzak bir konumdan idari hizmet sağlama işidir. Bir sanal asistan; e-posta yanıtlama, randevu planlama, veri girişlerini işleme gibi işler gerçekleştirir. Tam zamanlı ya da yarı zamanlı sanal asistanlık işleriyle para kazanabilirsiniz.

  4. Toptan Alım-Satım: Evden yapılabilecek bir diğer karlı iş, toptan alım satım yapmaktır. Toptan tedarikçilerden indirimli bir fiyata ürün alabilir, kâr marjıyla birlikte yeniden satabilirsiniz. Bir miktar yatırım gerektiren bu iş için doğru ürün seçildiği taktirde yüksek kar getirisi elde edilebilir. 

  5. Sosyal Medya Yönetimi: Sosyal medyanın yükselişi ve işletmeler için vazgeçilmezlerden biri haline gelmesi, sosyal medya uzmanlarına olan talebi arttırdı. Sosyal medya yönetimi işiyle, gönderiler planlama ve paylaşma, reklam kampanyaları yönetme, sosyal platformlarda müşterilerle etkileşime girmeyi düzenleyebilirsiniz. 

  6. Etkinlik ve Organizasyon İşi: Etkinlik ve organizasyon planlama işi, günümüzde oldukça popüler hale gelen bir iş modeli. Kendi yaratıcılığınızı kullanarak, farklı türde etkinlikler için planlama yapma ve organizasyon süreçlerini yöneterek para kazanabilirsiniz.

  7. Serbest Tasarım Danışmanlığı: Tasarım ve grafik meraklıları için evden yapılabilecek işlerden biri de serbest tasarım danışmanlığıdır. Grafik, web, logo tasarım işleriyle kazanç elde edebilirsiniz.

  8. Kişisel Alış-Veriş Danışmanlığı: Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şeylerden biri, kişisel alış-veriş danışmanlığı işi. Özellikle yoğun iş temposunda çalışan insanlar için market, giyim, Pazar, hediye ihtiyaçları için ücretLi danışmanlık yapılabilir.

  9. Blog İşi: İlgi alanlarınız, uzmanlığınız ve deneyimleriniz doğrultusunda bir blog başlatabilirsiniz. İnternetin hayatın her alanına yayılmasıyla birlikte fikir ve yetenekleri paylaşmanın da pek çok yolu doğdu. Bloglar yaşam tarzından, seyahate, teknolojiden işe kadar çeşitli nişlere hitap eder. Böylece insanlar ortak düşünce ve davranıştaki kişilere seslerini duyurup, bir topluluk oluşturabilir. Bloggerlar, Google reklamları, sponsorlu içerikler, başka firmaların hizmet ve ürün reklamları ve kendi ürünlerini satarak, danışmanlık yaparak kazanç elde edebilirler.

  10. Arama Motoru Optimizasyonu İşletmesi: Arama motoru optimizasyonu (SEO) işletmeleri, web sitelerinin arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmasını sağlamak için çeşitli çalışmalar yaparlar. Bu sayede, web siteleri daha fazla organik trafik alır ve potansiyel müşterilere ulaşma olasılığı artar. Son yıllarda dijital pazarlamanın ve çevrimiçi görünürlüğün kazandığı önem, SEO hizmetlerine olan talebi arttırıyor ve değerli bir iş fırsatı haline getiriyor.

  11. Dijital Eğitim Modülü Tasarımı: Belirli ilgi alanlarına veya eğitim ihtiyaçlarına göre uyarlanmış çevrimiçi kurslar, pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Etkileşimli sınavlar, e-kitaplar, çalışma şablonları gibi indirilebilir kaynaklar, soru-cevap oturumları gibi etkileşimli platformlar oluşturup, kazanç elde edebilirsiniz.

 

İlgili Haberler

Dijital Reklam Ajansı ile Çalışmanın Avantajları
Dijital menu icon
30 Eyl 24
Dijital Reklam Ajansı ile Çalışmanın Avantajları
Devamını Oku >
Brief Nedir ve Nasıl Hazırlanır? Nelere Dikkat Edilmeli?
Dijital menu icon
13 Eyl 24
Brief Nedir ve Nasıl Hazırlanır? Nelere Dikkat Edilmeli?
Devamını Oku >
 Marka İsmi Nasıl Bulunur? Akılda Kalıcı Marka İsmi İçin İpuçları
Dijital menu icon
13 Eyl 24
Marka İsmi Nasıl Bulunur? Akılda Kalıcı Marka İsmi İçin İpuçları
Devamını Oku >
Fotoğraf ve Videoların Online Satışlara Etkisi
Dijital menu icon
11 Eyl 24
Fotoğraf ve Videoların Online Satışlara Etkisi
Devamını Oku >
Öldükten Sonra Dijital Hesaplarınıza Ne Oluyor? Sosyal Medya, Banka Hesapları ve E-postalar: Kaspersky Araştırdı
Dijital menu icon
10 Eyl 24
Öldükten Sonra Dijital Hesaplarınıza Ne Oluyor? Sosyal Medya, Banka Hesapları ve E-postalar: Kaspersky Araştırdı
Devamını Oku >
Hibrit Etkinlikler: Dijital ve Fiziksel Dünyaları Birleştirmenin Avantajları
Dijital menu icon
9 Eyl 24
Hibrit Etkinlikler: Dijital ve Fiziksel Dünyaları Birleştirmenin Avantajları
Devamını Oku >
BigQuery ile Web Analizi ile Büyük Veriyi Anlamlandırmanın Gücü
Dijital menu icon
9 Eyl 24
BigQuery ile Web Analizi ile Büyük Veriyi Anlamlandırmanın Gücü
Devamını Oku >