- Tercih etmediğiniz bir şekilde içeriğiniz modifiye edilerek kullanılırsa,
- İçeriğiniz size atıfta bulunularak ya da bulunulmadan kullanılırsa,
- Sitenizdeki içerik harfi harfine aynı şekilde tekrar yayınlanırsa,
- Atıfta bulunmaksızın içeriğinizden alıntı yapılırsa ya da bazı bölümleri yeniden paylaşılırsa içerik hırsızlığına maruz kalmış sayılırsınız.
İçerik Hırsızlığı Durumunda Yapılması Gerekenler
İnternet ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasının bir sonucu olarak; başkalarına ait olan fikir, yazı ve görsellerin izinsiz kullanımı da arttı. Fakat içerik hırsızlığı durumunda ne yapacağınızı bildiğiniz sürece size ait olanı geri alabilirsiniz.
İçerik hırsızlığı, insanların size ait metinleri ve/ya görselleri alarak kendilerine veya temsil ettikleri firmalara ait iletişim platformlarında paylaşması anlamına gelir. Böyle bir duruma müdahale etmeye kalktığınızda muhatap olduğunuz insanlar, muhtemelen sorumlu kişiyi bulacaklarını söyleyecektir. Yine de içeriğinizi geri almanız uzun zaman alır ve belki süreç hiç sonlanmaz. Bu yüzden işinizi şansa bırakmamalısınız.
Öncelikle bilinmesi gereken, hangi durumların içerik hırsızlığı olarak değerlendirildiğidir.
İçerik hırsızlığı nedir?
Size ait bir görselin ya da metnin, sizden izin alınmadan ve sitenize bir link verilmeden kullanıldığı tüm durumlar içerik hırsızlığı olarak nitelendirilebilir. Aslında, içeriğiniz bağlantı verilerek kullanılsa bile, bu kullanım telif hakkı ihlali sayılabilir. Telif hakkı ihlali olarak değerlendirilen durumlardan bir kaç örnek vererek bu konuyu daha netleştirebiliriz:
Etiketler:
Önceki yazı:
Sonraki yazı:
Ajanslardan ücretsiz fiyat teklifleri alın.
Dijital Ajansları Keşfet