Kullanmanız Gereken 7 Facebook Reklam Modeli
İşletmenizi ya da markanızı büyütmek için kullanmanız gereken 7 Facebook reklam modelini, sizler için bir araya getirdik.
İşletmenizi ya da markanızı Facebook reklamlarıyla büyüterek daha çok insana ulaşmak mı istiyorsunuz? Eğer hedefiniz bu ise, Facebook’un çok sayıdaki çeşitli reklam modelini, hedefleme seçeneğini ve kampanya türlerini öğrenmelisiniz.
Facebook'un, pazarlama faaliyetlerinizde kullanmanız gereken 7 favori reklamcılık özelliğini aşağıda bulabilirsiniz.
1. Facebook Potansiyel Müşteri Reklamları (Lead Ads)
Ucuz ve son derece etkili olmasının yanı sıra Facebook Potansiyel Müşteri Reklamları, web sitenizin karşılama sayfasını ziyaret eden kişileri eleyerek, Facebook’u mobil cihazlardan kullanan potansiyel müşteriler hakkında önemli iletişim bilgileri edinmenizi sağlıyor. Bu reklamları; e-posta haber bülteninize üye olmalarını sağlamak, indirim önerisinde bulunmak, randevu ayarlamak ve çok daha fazlası için kullanabilirsiniz.
2. Facebook Video Reklamları (Video Ads)
Facebook Video Reklamları, Facebook’un uygun fiyatlı ve etkili reklam çözümlerinden biri. Video izleme başına çok cüzi rakamlar ödüyorsunuz. Sosyal ağda görmeye alışık olduğumuz metin yazısı ve imaj ikilisinden daha akılda kalıcı olan video reklamlar, markanın hatırlanmasını artırıyor ve yüksek etkileşim almasını sağlayarak, potansiyel müşterileri satın almaya yönlendiriyor. Facebook Video Reklamları’nı Facebook video oynatıcıya işletmenizin videosunu ekleyerek, başlık ve metin düzenlemesi yaparak, küçük resim, bütçe ve hedefleme ayarlarını yaparak paylaşabilirsiniz.
3. Facebook Sayfa Gönderisiyle Etkileşim ve Duvar Paylaşımları
Sayfa gönderisiyle etkileşim reklamları, Facebook sayfanızın, sektörünüzden kişilerin gözüne süper popüler gözükmesine yardım edebilir. Facebook bu reklam modelini, yalnızca içeriğinizle; beğeni, yorum ya da paylaşım şeklinde etkileşime geçecek kişilerin görmesini sağlar. İlk seferinde binlerce yorum, beğeni ya da paylaşım almayı düşünmek hayal olur. Ancak, zamanla bunlar da olacaktır. Takipçileri tepki vermeyen Facebook sayfaları, şüphe çeker. Eğer işletmenizde satışlar yolunda gidiyorsa, müşterileriniz Facebook’ta nerede?
4. Facebook Remarketing
Facebook remarketing, hali hazırda iletişim kurduğunuz ya da bir şekilde markanızla yolu kesişmiş kişilere ulaşmanıza izin verir. Bu kişiler belki web sitenizi ya da sitenizde belirli bir sayfayı ziyaret etmiştir, uygulama ya da oyununuzda harekete geçmiştir veya size e-posta adreslerini, telefon numaralarını vermiştir.
Facebook, bu kişileri web cookie’lerle etiketler. Remarketing reklamlarınız, Facebook News Feed’de bu kişilere gösterilir. Böylece, bu kişiler sizi hatırlar ve hatta tekliflerinizden birini değerlendirebilir. Markanıza ya da işletmenize aşina olan kişilerden, sizi hiç bilmeyenlere oranla 2 kat daha fazla dönüşüm ve 3 kat daha fazla etkileşim sağlarsınız.
5. Hedef Kitle Seçimi
Demografik Hedefleme
Kişileri; nerede yaşadıkları, yaşları, cinsiyetleri, meslekleri, yaşadıkları hayat deneyimleri (nişan, doğum günü, yıl dönümü, düğün…), siyasi görüşleri… gibi seçeneklere göre hedefleyebilirsiniz. Hedef Kitle Reklamları altında Temel Hedef Kitleler > Demografik Bilgiler’den ulaşabilirsiniz.
İlgi Alanları
Facebook’ta ilgi alanlarına göre hedef kitle seçmek, ürün ya da hizmetinizi satın almakla ilgilenen kişileri belirlemenize yardımcı olur. Bunu yapmak için; Temel Hedef Kitleler’den İlgi Alanları’nı seçmeniz gerekir.
Davranışlar
Facebook’ta davranışlara göre hedef kitle belirlemek; kişilerin satın alma hikayeleri, amaçları, kullandıkları cihazlar ve çok daha fazlasına göre seçim yapabilmenizi sağlar. Örneğin, seyahat konusunda sık seyahat edenler, iş seyahatine çıkanlar, gezisinden 1 hafta önce dönenler gibi seçenekler belirleyebilirsiniz.
Facebook, kişilerin çevrimiçi ve çevrimdışı satın alma davranışlarını belirlemek için, üçüncü parti partnerlerinden elde ettiği veriyi, kullanıcı ID’siyle karşılaştırıyor ve bu sayede, reklamcıların binlerce farklı satın alma davranışına göre reklam göstermesine izin veriyor. Temel Hedef Kitleler > Davranışlar’dan ulaşabilirsiniz.
6. Facebook Pixel
Facebook, web sitenize ekleyeceğiniz bir piksel sayesinde, ücretli reklam ve organik post hareketlerini takip edebilirsiniz. Facebook Pixel ile; bir ürünü sepete ekleme, içerik görüntüleme, satın almayı tamamlama ve üyeliği tamamlama gibi işlemleri takip edebilirsiniz.
Bunu yapabilmek için, işletmenizin bir internet sitesi olması ve internet sitenizdeki kodu güncelleme bilginizin olması gerekir. Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
7. Facebook Dönen Reklamlar (Carousel Ads)
Facebook Dönen Reklamlar, aynı birime, maksimum 10 görsel ya da video eklemenize izin veren bir reklam formatı. Kullanacağınız her bir imaj, web sitenizdeki farklı bir linkle bağlantılı olabilir. Bu görsellerle, ürünlerinizi ya da ürün özelliklerini öne çıkarabilir, promosyon yapabilirsiniz. Dönen reklamlar, tıklama oranını ve dönüşümü ciddi oranda artırır.
Etiketler:
Ajanslardan ücretsiz fiyat teklifleri alın.
Dijital Ajanslar